Visolie met teunisbloemolie helpt tegen ADHD

Het is bekend dat een behandeling met visolie sommige kinderen met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) kan helpen. Uit een Australisch onderzoek bij 132 kinderen met deze hyperactiviteitsaandoening blijkt nu dat een bepaalde combinatie van visolie en teunisbloemolie mogelijk doeltreffender is dan de vaak voorgeschreven medicijnen zoals Ritalin.

De 132 respondenten in de leeftijdsgroep van 7 tot 12 jaar namen gedurende 15 of 30 weken een voedingssupplement met een combinatie van omega-3 visolie en omega-6 teunisbloemolie. In de eerste 15 weken werden de kinderen in drie groepen verdeeld. Eén groep nam tijdens de hele periode het visoliesupplement. De tweede groep nam het supplement en een laaggedoseerd multivitaminen-mineralen supplement. De derde groep kreeg een placebo. Na 15 weken gingen alle kinderen over op de vetzuurcombinatie en het multivitaminen-mineralen supplement.

Na dertig weken liet bijna de helft van de kinderen die de hele tijd de combinatie van visolie en teunisbloemolie kregen een afname zien van hun ADHD-symptomen zoals gebrek aan aandacht, hyperactiviteit en impulsiviteit. In de placebogroep werden deze resultaten ook bereikt nadat de kinderen na 15 weken overstapten op het gebruik van de actieve behandeling. De visoliegroep bleef zelfs verder vooruitgaan gedurende de resterende 15 weken.

Deze studieresultaten worden binnenkort gepubliceerd in Journal of Developmental and Behavioral Pediatrics.
[De Standaard]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.