Gezonderworden.nl

Nieuws over gezondheid, overgewicht en diabetes

 

Kort slapen verhoogd risico obesitas

slapenVrouwen die stelselmatig minder slapen dan zes uur per nacht hebben verhoogde kans op obesitas, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. Vrouwen die weinig slapen hebben vijftien procent meer kans op obesitas dan vrouwen die zeven of acht uur per nacht slapen.

Onderzoekers aan de universiteit van Ohio volgden zo’n zeventigduizend vrouwen gedurende zestien jaar. Daarbij ontdekten ze dat vrouwen die minder dan vijf uur per nacht slapen, meer aankomen in gewicht dan vrouwen die langer slapen. Eenderde van de korte slapers is in deze periode minstens vijftien kilo aangekomen.

Lees verder bij Nursing.nl

 

Categorie: Overgewicht, Slaapapneu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.