TV kijken maakt dikker

Hoe meer kinderen en adolescenten televisie kijken, hoe groter de kans op overgewicht. Dat lijkt niet meer dan logisch omdat je niet beweegt als je voor de tv zit en omdat je door niet te bewegen geen calorieën gaat verbranden. En toch is het niet de enige oorzaak van obesitas bij kinderen.

Een studie om het fenomeen beter te begrijpen heeft gedurende twee jaar 550 kinderen gevolgd met een gemiddelde leeftijd van 12 jaar. Uit het onderzoek blijkt dat minder lichaamsbeweging niet de enige factor is die obesitas uitlokt. Een uur voor de televisie zitten verhoogt het aantal geconsumeerde calorieën, zo stelde men vast. Voor elk uur dat een kind of een adolescent naar televisie kijkt, eet hij 167 calorieën meer per dag.
[e-gezondheid.be]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.