Huisartsen wijzen diabetespolis Delta Lloyd Ohra af

diabetesDe speciale polis voor mensen met diabetes van zorgverzekeraar Delta Lloyd/Ohra staat niet voor goede diabeteszorg. Dat stellen het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG), de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en de Diabetes Huisartsen Advies Groep in een donderdag bekend geworden brief.

Volgens de organisaties moeten patiënten volgens deze zogenoemde DiaVitaalpolis zelf metingen verrichten. Ze leggen deze via internet vast in een persoonlijk medisch dossier, maar de resultaten worden niet meer besproken met de eigen huisarts of praktijkondersteuner. De gegevens worden telefonisch of per e-mail besproken met medewerkers van een regionaal diabetescentrum. Hierdoor ontbreekt de relatie met het medisch dossier van de patiënt bij de huisarts en kan geen rekening gehouden worden met de voorgeschiedenis van de patiënt, andere aandoeningen waar deze mogelijk mee kampt en eventuele medicijnen die daarvoor zijn voorgeschreven.
[ANP]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.