Anti-vetpil Acomplia krijgt groen licht

Acomplia - RimonabantDe Europese geneesmiddelenautoriteit EMEA heeft het farmaceutisch bedrijf Sanofi-aventis toestemming gegeven het medicijn Acomplia (rimonabant) op de markt te brengen. Dat heeft het bedrijf vrijdag laten weten.

De EMEA laat het middel toe voor de behandeling van mensen met obesitas en overgewicht. Dat zijn mensen met een body mass index (gewicht in kilo´s gedeeld door lengte in meters) van 30 respectievelijk 27.

Het bureau tekent daarbij aan dat het medicijn voor mensen met vetzucht dient als aanvulling op dieet en lichaamsbeweging. Voor mensen met overgewicht is het middel toegelaten als ze grote risico´s lopen op suikerziekte (diabetes type 2) en dyslipidemie (verstoorde bloedvetwaarden).

De pil die de kansen op een hartaanval en beroerte vermindert en bovendien het buikje aanpakt, is veel besproken. Na de Europese toelating volgt een Nederlandse procedure waarbij het bedrijf in onderhandeling gaat om vergoeding voor het middel te regelen. De EMEA heeft geen positief advies gegeven over Acomplia als middel om te stoppen met roken.
[ANP]

Zie ook:
Acomplia afslankpil eind dit jaar op de markt
Wonderpil tegen vetzucht en veel meer

Update 03-05-2006
Acomplia anti-vetpil nog niet op de markt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.