Nierstichting en Diabetes Fonds steunen LifeLines

Universitair Medisch Centrum GroningenDe Nierstichting en het Diabetes Fonds steunen het grootscheepse, meerjarige onderzoeksproject LifeLines van het UMCG. Het onderzoek richt zich onder meer op indicatoren die kunnen wijzen op risico’s voor verschillende ziektes. Vooral bij nierziekten en diabetes is het vroegtijdig opsporen én ingrijpen de beste manier om blijvende schade en extra complicaties te voorkomen. De Nierstichting en het Diabetes Fonds vinden het belangrijk dat dit project er komt en hebben besloten LifeLines te steunen met een financiële garantstelling. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet naar een ziekteoverstijgende aanpak tot preventie van chronische ziekten.

De Nierstichting en het Diabetes Fonds zijn de eerste twee gezondheidsfondsen die de stap zetten om het meerjarige LifeLines-onderzoek financieel te ondersteunen. Dit is een doorbraak op het gebied van integraal preventieonderzoek naar meerdere ziektes.
[Persbericht UMCG]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.