Gezondheidsmeters steeds populairder

Thuis dokteren is helemaal in. Steeds meer Nederlanders gaan niet meer naar de huisarts om hun bloeddruk of cholesterolgehalte te laten opmeten, maar doen dit met zelf aangeschafte apparatuur.

In tal van winkels vliegen bloeddrukmeters, hartslagmeters, apparaatjes om het vetpercentage vast te stellen en stappentellers als warme broodjes over de toonbank.

Vooral de Kijkshop is in het gat in de markt gesprongen. „Iedereen is tegenwoordig met gezondheid bezig”, zegt directeur Steve Evers. „Wij verkopen inmiddels jaarlijks duizenden bloeddrukmeters. Maar ook hartslagmeters, weegschalen met BMI-index, fitnessapparaten, citruspersen en alles wat met vitaliteit te maken heeft, loopt als een trein. Dit is momenteel een veel lucratievere weg om in te slaan, dan die van bijvoorbeeld de geluidsapparatuur.”
Directeur Maurice Horsten van internetwinkel HulpmiddelenDirect.nl bevestigt de trend. „Alles rondom gezondheid is hot. En als je bedenkt dat honderdduizenden Nederlanders met een te hoge bloeddruk kampen, is het niet zo gek dat die meters zo goed worden verkocht. Mensen willen toch hun eigen gezondheid in de gaten houden.” Ook op de stappentellers, die aangeven of iemand wel voldoende beweegt, is een ware run ontstaan.
[Telegraaf]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.