Dikke kinderen moeten staan in de klas

Staand de les volgen zou dikke kinderen van het overgewicht af kunnen helpen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse expert op het gebied van zwaarlijvigheid, dr. James Levine. De jeugd zou door het staan veel meer calorieën verbranden.

Zijn methode wordt al gebruikt in het Britse “antivetkamp” aan de universiteit van Leeds. Andere onderwijsinstellingen zouden het voorbeeld willen volgen. In plaats van stoelen en banken werken studenten aan hoge tafels waarop weliswaar geleund kan worden, maar waarbij zitten niet mogelijk is. Het staand onderwijs kan wel tot vijf uur per dag bedragen.
[Telegraaf]

Een opmerkelijke methode om het overgewicht bij kinderen te beperken. Misschien zijn lessen over voeding (ook voor de ouders!) en meer beweging betere alternatieven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.