Acomplia afslankpil eind dit jaar op de markt

PillenTienduizenden Nederlanders kunnen nog dit jaar een pil krijgen die de kansen op een hartaanval en beroerte vermindert en bovendien het buikje aanpakt (Wonderpil tegen vetzucht en veel meer). Dat verwacht Peter de Vries Robles, directeur public affairs in Nederland van het farmaceutisch bedrijf Sanofi-Aventis.

Daarmee zegt hij een hype rond de pil te willen bestrijden. Het nieuwe medicijn richt zich op het vet rond het middel, waarvan specialisten zeggen dat het een belangrijke risicofactor is voor hart- en vaatziekten.

Maar onderzoekers stellen dat de pil tevens goed cholesterol in het bloed bevordert, wat aderverkalking kan voorkomen en de ontwikkeling van diabetes remt, een groot gevaar voor mensen die te dik zijn. Het medicijn helpt bloedsuiker te controleren en verbetert de manier waarop het lichaam insuline gebruikt.

Acomplia
Ondanks veelbelovend onderzoek zegt De Vries Robles niet te denken dat het middel rimonabant, dat waarschijnlijk onder de merknaam Acomplia op de markt komt, zo massaal zal worden gebruikt als Viagra. ,,We willen het middel inzetten bij patiënten voor wie de meerwaarde het grootst is”, zegt hij in de marge van een congres in Atlanta, waar meer dan 30.000 cardiologen zich hebben verzameld. ,,Dat zullen er geen honderdduizenden zijn.”

De Amerikaanse en Europese gezondheidsautoriteiten moeten nog toestemming geven. Daarna volgt een Nederlandse procedure waarbij de fabrikant in onderhandeling gaat om vergoeding voor het middel te regelen. Hij wil dat gebruikers de pil vergoed krijgen via hun zorgverzekeraar, het liefst via het basispakket, anders via de aanvullende verzekering.
[ANP]

Update 30-04-2006
Anti-vetpil Acomplia krijgt groen licht
Update 03-05-2006
Acomplia anti-vetpil nog niet op de markt

8 antwoorden op “Acomplia afslankpil eind dit jaar op de markt”

 1. Basco, bedankt voor je reactie. Je ervaringen met Acomplia sluiten aan bij de recente berichtgeving over de bijwerkingen van Acomplia / Rimonabant. Het gebruik van Acomplia wordt tegenwoordig afgeraden voor mensen die last hebben van depressiviteit. De nieuwsberichten hierover staan in het nieuwsoverzicht over Acomplia – Rimonabant

  In ieder geval goed te horen dat je goede resultaten boekt met Reductil.

 2. Hallo allemaal,

  ik ben niet zo’n schrijver, maar omdat ik denk dat ik door mijn ervaringen mensen kan helpen heb ik besloten dit te schrijven.
  door middel van een maagband (ik was een van de eerste in ongeveer 1994) ben ik van 204 kilo naar 95 kilo gegaan. Dit gebeurde met heeeeel veel schommelingen, dieten etc. in ongeveer 6 jaar.
  De laatste 7 jaar heb ik geschommeld tussen 95 en 136 kilo. En heb ik ontzettend veel gelijnd met ALLE dieten mogelijk, want ik wou terug naar maximaal 99 kilo.
  Doordat ik zo ontzettend veel dieeten heb ik gedaan, was mijn stofwisseling ontzettend belabberd.Dat ik gewoon bijna niet meer afviel. Hoe ik ook mijn best deed.
  Dit deed me naar hulpmiddelen grijpen:
  waaronder reductil en accomplia.
  mijn ervaringen met die middelen zijn wisselend.
  Accomplia heb ik 7 weken gedaan, en de laatste 7 pillen heb ik weggegooid, want ik had heel veel last van een bepaalde bijwerking die ook meer voorkomt. Persoonlijk dacht ik dat het wel mee zou vallen, maar daar heb ik me flink op verkeken. Namelijk Depressiviteit!
  ik was snel geirriteerd, voelde me nutteloos, en was ook echt depressief. Had met IEDEREEN conflicten. Vooral als ik ook nog eens een drankje op had was ik niet te genieten. (Drinken is ook niet goed voor je gewicht natuurlijk, maar ja zo was het nou eenmaal)
  afvallen deed ik ook bijna niet.
  Reductil gebruik ik nu 3 weken, geen bijwerkingen tot nu, en heel belangrijk: ik krijg mijn gewicht al 2 jaar niet onder de 120, en zit nu op 115 kilo.
  Dus ik ga door en hou jullie op de hoogte indien jullie dit wensen.

  met vriendelijke groet basco

  p.s. dit is niet als reclame voor reductil bedoeld, maar wel als waarschuwing voor Accomplia (rimonabant) Doe er maar mee wat u wenst

 3. Beste medevolslankers,

  Ik gebruik Acomplia nu 6 maanden en kan de ervaringen delen: veel bijwerkingen zoals angstaanvallen in de nacht en een kort lontje overdag. Ook spierkrampen in de kuiten. Na ongeveer 2 maanden zijn ze allemaal weg en ben inmiddels 5 kilo kwijt, Iets wat me al jaren niet meer gelukt is. Ik ga dus gewoon door en hoop dat ze binnenkort in Nederland te verkrijgen zijn. Ik heb 3 maal bij dokteronline besteld tegen een idioot hoog tarief, de laaste 4 heb ik in Andorra gekocht, waar je ze zonder recept voor ongeveer 8 tientjes per doosje in elke aphotheek kan verkrijgen.

  Overleg met je dokter, dietist en je omgeving is wel echt aan te raden, gezien de niet te onderschatte bijwerkingen

  Groeten Theo

 4. Hé Theo, wanneer ga je weer in Andorra halen? Je kunt daar dus zo een apotheker binnenlopen en dit kopen. Bij dokteronine zijn inderdaad schandalige prijzen. Niet normaal. Anders mag je van mij ook een paar potjes meenemen! haha.

  Groetjes Mij

 5. Sinds 1 februari gebruik ik Acomplia om te stoppen met roken en door gebruik van Acomplia niet aan te komen. Ik ga nu m’n vierde week in en durf Acomplia niet langer in te nemen vanwege de bijwerkingen vooral ’s nachts. Nu vraag ik me af of er mensen zijn met dezelfde ervaring, of dit zo blijft of dat dit verdwijnt.

 6. hallo,heb het middel 7 maanden gebruikt zonder bijwerkingen en ben inmiddels 17 kgr kwijt
  heb eea via de huisarts verkregen en ben op strenge co gezet qua bloeddruk en klachten als depressie
  via zorgverz (aanvullend)vergoed….dus voor mij allen alle lof

 7. Ik heb accomplia 3 weken ingenomen met als bijwerking (wordt ook vermeld in de bijsluiter) infectie aan de bovenste luchtwegen. Gewichtsverlies was er wel maar volgens mij te wijten aan het volgen van mijn dieet en niet door accomplia. Ben na die 3 weken gestopt met accomplia, infectie na 2 dagen terug weg en ben verder afgevallen door het dieet. Volgens mij helpt het helemaal niet. Het is een peperduur middel en het helpt je geen stap verder. Enkel je voeding aanpassen helpt en dat moet je ook doen zelfs met accomplia dus wat is dan het nut van deze pil ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.