RSI zit niet tussen de oren

Mensen die lijden aan RSI zijn mentaal net zo gezond als de gemiddelde werkende Nederlander. Zo blijkt uit onderzoek door het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid onder leden van de RSI-patiëntenvereniging.

Volgens de onderzoekers is RSI dus geen modeziekte die vooral tussen de oren zit. Wel ondervinden mensen met RSI-klachten veel beperkingen in hun contacten met de omgeving en slikt meer dan de helft van hen pijnstillers.

Tegelijk blijkt uit een TNO-rapport dat recent aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is overhandigd dat de kosten van RSI voor de samenleving ruim twee miljard euro per jaar bedragen. Zowel de individuele als de collectieve kosten van RSI zijn dus onveranderd hoog.

De RSI-patiëntenvereniging roept overheid, werkgevers en verzekeraars op om investeringen te doen in onderzoek naar preventie en behandeling van RSI.
[i-Mail]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.