Nieuwe behandelmethode borstkanker

BorstonderzoekEen nieuwe behandelmethode zorgt ervoor dat patiënten met borstkanker na de operatie gemiddeld na twee, drie dagen al naar huis kunnen. Bij de traditionele behandeling duurde dat vijf tot zeven dagen.

De nieuwe aanpak betreft een kortere drainage na borstamputatie waarbij de okselklier wordt verwijderd. De methode wordt toegepast in de Haagse ziekenhuizen Leyenburg en Rode Kruis en het Nederlands Kankerinstituut Anthoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam.

Ongeveer een derde van de patiënten met borstkanker heeft een uitzaaiing in de oksellymfeklier. Deze patiënten komen in aanmerking voor een volledige verwijdering van de okselklier. De vochtophoping die ontstaat na de operatie leidt tot zwelling onder de oksel en spanning op de gehechte randen van de wond.

Eén gedachte over “Nieuwe behandelmethode borstkanker”

  1. Heb 3 weken geleden een mama amputatie ondergaan met volledig okseltoilet. Na twee dagen wonddrain eruit en naar huis met okseldrain. okselwond begon wat rood te zien. Naar eerste hulp geweest. Hoefde niets aan gedaan te worden, Na 13 dagen okseldrain eruit, vocht uit wond,behandeling :zalf. Na 1 week, dood weefsel weggeknipt, gevolg: open wond van 4 cm. wond wordt nu twee keer per dag gespoeld en getamponeerd met vet gaas.
    Ben bang dat dit nog lang gaat duren. Zijn er nog meer mogelijkheden tot sneller herstel van de wond??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.