Hart- en vaatziekten treffen meer vrouwen dan mannen

Hart- en vaatziekten treffen meer vrouwen dan mannen. In België zijn de hart- en vaatziekten verantwoordelijk voor 55 procent van de sterfgevallen bij de vrouwen tegenover 43 procent van de mannen. Dat is meer dan alle kankers samen, zo luidde de conclusie op een congres van de Belgische Vereniging voor Cardiologie.

Het toegenomen aantal rokende vrouwen en het overgewicht boven de vijftig zijn factoren die het aantal hart- en vaatziekten doen stijgen. Gevolg is niet alleen een hogere sterfte, maar ook meer invaliditeit, zoals na een hersenbloeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.