Depressie vergoot kans op xtc-gebruik

Kinderen die symptomen vertonen van angsten en depressies gebruiken later in hun leven vaker xct dan ‘gewone’ kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum dat vrijdag wordt gepubliceerd in the British Medical Journal.

Diverse wetenschappers leggen de laatste jaren verbanden tussen het gebruik van xtc aan de ene kant en ziekteverschijnselen als depressie, psychosen en angststoornissen anderzijds. Het is voor deskundigen de vraag of mensen de drug gebruiken omdat ze mentale problemen hebben, of dat het gebruik van xtc lijdt tot de ziekten.

Onderzoekers van het Erasmus MC denken dat mensen die angstig zijn of aan depressies lijden, mogelijk vatbaarder zijn voor de effecten van de xtc. Regelmatig gebruik van de drug kan echter depressieve gevoelens versterken. De wetenschappers pleiten voor vervolgonderzoek.
[ANP]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.