Vette vis goed voor de baby

VisKinderen waarvan de moeder tijdens de zwangerschap meer vis heeft gegeten met een hoog Omega-3 vetzuren gehalte zijn socialer en opgewekter. Tevens hebben de kinderen een hogere intelligentie, een fijnere moteriek en een betere oog hand coördinatie. Dit blijkt uit een studie van het National Institutes of Health, Bethesda, Maryland.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 14.000 deelnemers. Van de vrouwen die het laagste gehalte Omega-3 vetzuren binnen kreeg, bleken de kinderen gemiddeld 6 IQ punten lager te scoren.

De uitkomst van het onderzoek is opvallend omdat over het algemeen wordt afgeraden om vette vis en schaaldieren te eten tijdens de zwangerschap door de hoeveelheid dioxine in de vis. Vanwege de dioxine wordt toch aangeraden de consumptie van vette vis tijdens de zwangerschap te beperken tot maximaal 2 porties per week..

» Fish diet ‘brings a brighter baby’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.