Genotrim DNA-pil bij Kassa

GenoTrimAfgelopen zaterdag was de GenoTrim-pil van Salugen één van de onderwerpen bij het consumentenprogramma Kassa. Al eerder waren er al kritische geluiden op diverse websites en na de officiele reactie van het Voedingscentrum is er nu ook een kritisch geluid van het consumentenprogramma Kassa.

Ook volgens Kassa is de DNA-pil toekomstmuziek:

Volgens diverse Nederlandse wetenschappers van Universiteit Wageningen, het AMC, Universiteit Maastricht, het Hubrecht Laboratorium en het LUMC die Kassa heeft geraadpleegd, kunnen de claims van Salugen absoluut niet worden waargemaakt. Op internet zijn nog veel meer kritische geluiden te horen. Ze zijn het er allemaal over eens dat het afstemmen van pillen op basis van DNA-materiaal om af te vallen grote onzin is. De wetenschap is nog niet zover om op deze wijze in te grijpen op het lichaam. Er spelen ontzettend veel genen een rol bij overgewicht, maar hoe en wat precies is nog niet echt bekend.

Op de website van Kassa kwam ik ook nog een stukje tegen over de ingrediënten van de dieetpil:

Lange tijd stond er bij de ingrediënten op de site de stof dehydroëpiandrosteron (DHEA). In Nederland mag die stof niet in een vrij verkrijgbaar voedingssupplement zitten en toen Kassa aan Salugen vroeg hoe dat zit, werd er opeens gezegd dat dat een vergissing is en dat het er helemaal niet in zit. De Inspectie voor de Volksgezondheid zal er in ieder geval een onderzoek naar instellen.

Het eerste bericht over de DNA-pil heeft Salugen waarschijnlijk behoorlijk wat geld opgeleverd, er schijnen al 3000 mensen de Genotrim-pil te hebben aangevraagd. Ik hoop dat nu het onderwerp ook in Kassa is behandeld niemand meer deze pillen besteld!

De uitzending van Kassa is overigens nog te bekijken. Het gedeelte over Genotrim en Salugen begint ongeveer na 13.40 minuten.

» KASSA 28 januari 2006 – Genotrim & Salugen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.