GenoTrim, de DNA dieetpil van Salugen; wonderafslankmiddel of geldverspilling?

GenoTrimRond de kerstdagen had de Telegraaf een bericht over een nieuwe wondermiddel om snel van de overtollige kilo’s af te komen. Het wondermiddel heet GenoTrim, ook wel bekend als de DNA-dieetpil, en is ontwikkelt door Salugen.

Ook Gezonderworden.nl heeft dit bericht over GenoTrim geplaatst, zonder kritisch commentaar. Een paar dagen later was er al een eerste reactie vanuit het Voedingscentrum die kritische kanttekeningen plaatste bij dit nieuwe wondermiddel.

Inmiddels is duidelijk dat de DNA-pil een ware hype is op het internet, veel mensen zijn op zoek naar deze wonderpil die ze van de overtollige kilo’s afhelpt. Daarom een paar opmerkingen n.a.v. het bericht over GenoTrim zodat iedereen een bewuste keuze maakt.

Oprah Winfrey
Volgens het bericht zou de pil in de oudejaarsshow gepromoot worden. Dit is niet waar want Oprah heeft geen show gedaan met Oud & Nieuw. Salugen heeft dit overigens ook bevestigd in een reactie op een andere website:

“Second, the story and subsequent discussions have suggested that Ms. Oprah Winfrey would be showcasing the product on her New Year’s Eve show. This is in fact not true. Yes, Ms. Winfrey has experienced the “yo-yo” effect that GenoTrim combats and she would be an ideal candidate for a DNA-customized solution. But Ms. Winfrey’s use of and promotion of GenoTrim is not confirmed.” [bron: fonteine.com]

FDA
Salugen heeft aangegeven dat GenoTrim is aangegeven bij de Amerikaanse Voedselveiligheidsautoriteit (de FDA). Dit houdt in dat het middel niet schadelijk is voor de gezondheid, maar het zegt niets over de werkzaamheid.

DNA
De pil wordt op basis van je DNA gemaakt. Ik kan net als het Voedingscentrum niet geloven dat de wetenschap al zover is en dat dit mogelijk is. Nergens in de officiele wetenschapsliteratuur is er iets over dit onderwerp gepubliceerd. Salugen zegt dat ze miljoenen hebben geïnvesteerd en al jaren onderzoek doen, maar blijkbaar hebben ze nog nooit iets officieels gepubliceerd. Nogal vreemd…
De onderzoekers schijnen ook niet helemaal zuiver te zijn.

De kilo’s vliegen eraf
Volgens het bericht kan iemand die 110 kilo weegt binnen drie maanden 35 kilo afvallen door drie keer per dag een halfuur voor de maaltijd een pil te slikken. Salugen heeft gereageerd dat ze niet blij zijn met de verwoording in het bericht.

“Third, the story also suggested some definitive claims around the amount of weight to be lost. Simply put, the body is composed of four major molecules
– bone, muscle, water, and fat. Fat is the lightest of these molecules, so losing fat doesn’t lose much weight. This is why people are so frustrated with weight loss programs. Instead of looking at the scale, body recomposition focuses on how clothes fit and how a person looks in the mirror. If they knew better, most people would not really be most interested in losing weight. They would be interested in losing inches, because they want to look thinner, trimmer, slimmer and actually be healthier. If they can lose several inches on their waist and look better in the mirror, who cares what the scale says? So the benefits of GenoTrim are the trimming effect and not necessarily weight loss, though many consumers who have taken a version of GenoTrim’s technology have lost substantial weight.” [bron: fonteine.com]

Op de website van GenoTrim staat het hoge aantal kilo’s ook niet vermeld. Dit staat er wel:

De bestaande afslankmethodes zijn standaardoplossingen die in het algemeen zijn bedoeld zijn om op korte termijn een afname in “gewicht” te bewerkstelligen. Deze methodes hebben echter een averechts effect: het lichaam krijgt minder voedingsstoffen, waardoor een genetisch opgewekte overlevingsreactie optreedt en meer vet wordt opgeslagen. Daarnaast zijn wij bij afslanken ten onrechte gefixeerd op het ‘lichaamsgewicht’, aangezien vet de lichtste macromolecule is in het lichaam (van de vier soorten: vet, water, spier en bot). Geen wonder dat zoveel mensen gefrustreerd de weegschaal aflezen en niet begrijpen dat ze, ondanks dat ze vet kwijtraken, toch geen gewicht verliezen. In het nutraceutische middel GENOTRIM™ zijn de ingrediëntformules aangepast aan het DNA van de gebruiker, zodat ongezonde gedragspatronen en genetisch opgewekte toename in de vetopslag kunnen worden tegengegaan.

De GENOTRIM-curve geeft aan welk natuurlijk proces het lichaam moet doormaken om een gezonde samenstelling te verkrijgen (in tegenstelling tot de ‘te hoge’ verwachtingen van conventoniële producten). Onderstaande grafiek toont de wijze waarop de samenstelling van het lichaam op gezonde wijze kan veranderen, waarbij het lichaam eerst water verliest, vervolgens de gezondheid en dichtheid van spieren wordt verhoogd, en uiteindelijk langdurige vetafname mogelijk wordt, met een slanker lichaam als resultaat.

Als je dan naar de grafiek kijkt die op de website staat, dan heb ik mijn bedenkingen. Na de eerste fase “Gewichtsafname” staat er aangegeven dat de gewichtsafname ongeveer 5 kilo is, maar deze fase duurt wel 3 maanden. Na 8 maanden zou je in de Consolidatiefase zitten en een gewichtsafname hebben van ongeveer 3-5 kilo. Deze getallen zeggen natuurlijk helemaal niets, gaat het om iemand van 120 kilo of om iemand van 80 kilo?

Ik ben niet degene die moet beslissen of GenoTrim een wondermiddel is of “kwakzalverij”. Eén ding is duidelijk, het originele verhaal in de Telegraaf was een echt Telegraaf-bericht. Dit bericht heeft heel veel mensen op het verkeerde been gezet en (onterecht) een hype gecreeërd. In principe is de reactie van Salugen netjes en hebben ze een aantal dingen weer rechtgezet: GenoTrim is geen wondermiddel dat je even snel 30+ kilo doet afvallen. Wat zeker nog steeds twijfels oproept is het feit dat de pil wordt gemaakt op basis van een DNA-profiel. Ik denk dat de wetenschap hier nog niet aan toe is, laten we dit soort technieken liever gebruiken om een aantal ernstige ziektes de wereld uit te helpen.

Uiteindelijk moet iedereen zelf weten op welke manier hij/zij van overgewicht afkomt, maar ik ben van mening dat er maar één manier is om op het juiste gewicht te komen en dat is je eetpatroon aanpassen en meer bewegen. Als dit je niet lukt, grijp dan niet naar de pillen maar ga langs bij een officiele diëtiste.

Ik ben benieuwd of er lezers van Gezonderworden.nl zijn die de dieetpillen hebben aangeschaft. Als je de pillen hebt aangeschaft, laat dan een reactie achter of neem contact op via het nieuwsformulier. Ik ben zeer benieuwd naar de resultaten.

Meer informatie over GenoTrim
– GenoTrim – DNA Customized Nutricional Solutions

Andere websites over GenoTrim
Fonteine.com
Sargasso
PMM Blognoot
Kwakzalverij.nl
– Dieet.blog.nl
MSN Groups – GenoTrim DNA Afslankpil

30 antwoorden op “GenoTrim, de DNA dieetpil van Salugen; wonderafslankmiddel of geldverspilling?”

 1. Je hebt er een duidelijk verhaal van gemaakt, ik kan alleen maar hopen dat veel mensen jouw stukje gaan lezen…

 2. Hoezo kwakzalverij?
  Wou je beweren dat je ze al geprobeerd heb? lijkt me niet… hoe kom jij dan tot die conclussie?

 3. Mag ik er even fijntjes op wijzen dat (voor zover mij bekend) De Telegraaf geen woord teruggenomen heeft van de op hun voorpagina geciteerde leugens van Maltha? Dat er onmiddellijk door de leugenaars teruggekrabbeld werd op het Internet doet hieraan niets af.

  En dan zijn er nu naar verluidt al zo’n 30000 graaggelovigen die honderden euroos plus een schat aan zeer persoonlijke gegevens aan deze leugenaars (van wie eigenlijk nauwelijks echt iets bekend is) geven ook!

  Mooi dat ik niet dik & desperate ben.

 4. Ik weet dat sommige mensen wel betaald hebben alleen nog steeds niets opgestuurd hebben gekregen.Zal hier dezelfde man achter zitten die ook een cruise aanbod voor heel weinig geld.

 5. dat zal nu de komende maanden moeten uitwijzen!ik hoop het,en ik zal het moeten ervaren!
  groetjes

 6. Ben ook heel benieuwd. Ik krijg ze van de week ook binnen als het goed is! heb de bevestigingsmail nu binnen , dus het zal wel niet meer zo lang duren…..

 7. Februari besteld, maart betaald. Zit nog steeds te wachten. Geen reactie op mail en bellen geeft callcenter. Wie weet er meer?

 8. ja ,je moet echt engelen geduld hebben,maar het komt goed!
  ik slik de pillen,en ik voel me er lekker bij.
  maar de organisatie erom heen is zooo slecht!
  maar als je geduld heb…dan komt het goed!

  groetjes tessa

 9. hoi arnoud,

  nou het gaat lekker met die pillen…
  ik ben nog niet vele kilo s kwijt,maar ik voel me wel heerlijk,met die pillen.heel fit en fris,zo kan ik het een beetje omschrijven.ik blijf ze voorlopig zeker slikken,en ik ga even op langere temijn kijken,welke resultaten het geeft!mn volgende zending komt er al weer aan.
  groetjes tessa

 10. Mijn pillen komen volgens de agenda van fedex vandaag bij mij aan!!! Spannend! Ik hoop dat mijn resultaten net zo goed zijn als bij Tessa! Ik ken op dit moment 2 mensen die ze gebruiken en alltwee hebben zeer erg goede resultaten mee. het afvallen gaat door middel van kilo’s en centimeters. geen 30 kilo in 3 maanden, maar zonder dieet houdt ik het 100 jaar vol als het moet hahaha

  Zonder dieet, betekent natuurlijk niet dat je maar raak kan vreten he. Je moet wel een gezond voedingspatroon aanwennen, maar dat lijkt me altijd verstandig om te doen.

  Groetjes Francis

 11. IK heb inmiddels de eerste pot pillen erdoorheen en moet zeggen dat zij een positieve uitwerking hebben. Ik heb minder de neiging om te eten, voel me rustiger en ben wat gewicht kwijt. de kosten zijn echter wel 116 euro per maand wat afgeboekt wordt van de creditkaart zonder vooraf accoord te vragen. de tweede zending is te laat verstuurd door salugen, erg vervelend omdat ik nu zonder zit. Inmiddels is de tweede verzending onderweg alleen deze is onderschept door de douane op 23 mei jl. Er is geen zicht op afhandeling. Waarschijnlijk wordt er gecontroleerd op verboden stoffen. Het valt mij wel op dat salugen de derde zending een ruime week na de tweede heeft verstuurd. Uiteraard is er dan ook geld voor verschuldigd. Als de douane de zending nu niet vrijwaard en de volgende ook niet heb ik veel geld betaald voor niets. Dat is dus even afwachten. Ik heb nooit opdracht gegeven om verdere betalingen te mogen afschrijven van mijn creditcard. Slechts eenmaal met de dna test en de eerste pillen. Wie heeft daar ook ervaring mee???

 12. hoi,

  ik slik ze ook,en ik moet zeggen dat het een tijdje duurde voor ik ze binnen kreeg!
  maar mn 2e zending,sloot keurig aan.
  ik heb geen dagen moeten stoppen met pillen slikken.
  ook ik voel me heerlijk met die pillen.dus ik wil ze voorlopig echt wel blijven slikken.
  wel vind ik het erg prijzig,ik betaal 169.-dollar.

  nou ik hoop voor jouw,dat je ze snel binnen krijg…

 13. Nou ik heb vandaag van Fedex een belletje gehad dat ze door de douane zijn en ik ze morgen kan verwachten. Die 169 dollar is in euro’s 116 dacht ik, maar ik weet het niet zeker.

 14. ooh mooi,dan zitten ze er dus toch aan te komen.
  kan je lekker doorgaan met slikken.

  ja,over dat geld,dat kan in euro s natuurlijk wel is 116.-euro zijn!
  er komen natuurlijk ook allemaal verzendkosten bij!

  groetjes..

 15. Ik was eigenlijk van mening dat het bedrag van de dna test inclusief de eerste drie maanden pillen was. Dit blijkt achteraf niet zo te zijn.

 16. ja,wel goed spul denk ik,want ik val er van af!!!
  nee,zonder gekheid,het is allemaal wel safe,we hebben alle ingredienten nagezocht!

  ik heb er een goed gevoel bij.
  buiten dat,wat je in de winkel koopt,moet je ook nakijken ,aan ingredienten.

  groetjes

 17. Een (anonieme) reactie via het nieuwsformulier: “Ik heb uit nieuwsgierigheid een order geplaatst. Wat blijkt, Salugen biedt de mogelijkheid om een bestelling te plaatsen, voor 1 maand. Echter zij blijven sturen, zonder opdracht. En incasseren, zonder opdracht. Buiten de beloftes, die slechts beloftes zijn, blijkt de club op geld uit. Pas dus op!”

 18. En nog een (anonieme) reactie via het nieuwsformulier: “ik wil even doorgeven,dat ik de dna-pil slik.
  ik wist niet wat ik van moest verwachten,en geloofde er al half half niet meer in.
  toch besteld,en ik slik ze nu 2 maanden,en ik ben 6 kilo kwijt!
  wie weet ,hoe het verder gaat,ik heb geen idee,en probeer het,maar tot nu toe heb ik geen klagen.

 19. Beste Sandra, voor zover ik weet zijn deze pillen gelukkig niet meer op de markt verkrijgbaar. Een afslankpil gebaseerd op je DNA is pure geldklopperij.

  Als je wilt afvallen is het aanpassen van je voedingspatroon en meer beweging de beste manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.