‘Wonderpil’ nog niet uitgevonden

GenoTrimDe afgelopen dagen waren er veel berichten over de nieuwe DNA-pil van fabrikant Salugen (GenoTrim) die het mogelijk maakt zonder dieet in enkele maanden tijd het ideale gewicht te bereiken. Het gaat hierbij om een voedingssupplement dat zou worden afgestemd op het DNA van degene die het gaat gebruiken. Het lijkt geweldig, maar volgens het Voedingscentrum is het onmogelijk dat dit de ‘wonderpil’ is waar de wereld op wacht.

De wetenschap is nog lang niet zover dat op basis van erfelijke eigenschappen van een individu een pil kan worden samengesteld die inwerkt op de stofwisseling. Om op die manier de gezondheid te kunnen beïnvloeden is veel wetenschappelijke kennis nodig. In de eerste plaats moet bekend zijn welke genen precies in verband staan met welke lichaamsfuncties. Vervolgens moet duidelijk zijn op welke wijze invloed kan worden uitgeoefend op deze genen. Hierover is nu nog onvoldoende bekend.

Werkzaamheid niet bewezen
De aanbieder van de pil stelt dat deze is geregistreerd bij de Amerikaanse Voedselveiligheidsautoriteit (de FDA). Dit houdt in dat het middel niet schadelijk is voor de gezondheid. Het zegt niets over de werkzaamheid.

Aanleg ondergeschikte rol
Overigens speelt erfelijke aanleg maar een beperkte rol bij het ontstaan van overgewicht. Het gedrag is veel bepalender. Om een gezond gewicht te houden of om kilo’s kwijt te raken blijft het devies: niet te veel eten en voldoende bewegen.

Lees ook:
GenoTrim, de DNA dieetpil van Salugen; wonderafslankmiddel of geldverspilling?
Genotrim DNA-pil bij Kassa

4 antwoorden op “‘Wonderpil’ nog niet uitgevonden”

  1. Hun vertegenwoordiger Nederland heeft op diverse punten glashard staan liegen, en de Telegraaf “kuch” journalist heeft het klakkeloos overgeschreven.
    De CEO Brian Meshkin (bekend toekomstsprookjesverteller (surfbuzz.com), die hiertoe ongetwijfeld zelf opdracht heeft gegeven) erkent dit nu zelf. Zie: http://www.fonteine.com/genotrim.html
    Kan ie makkelijk doen, want mission completed: Vele pagina’s in de zoekmachines vol met die leugens, slechts een enkele kritische noot en geen enkele rectificatie door de Telegraaf.

    Drie leugens op rij. Wat denk je van de rest?

    Oplichten Doe Je Zo!

  2. Je hebt gelijk, ik was al van plan dit weekend een bericht plaatsen met een samenvatting van alle “leugens” en misvattingen en ga dit zeker ook doen. De website van Fonteine was ik zelf ook al tegengekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.