Meer jongeren met huidkanker

ZonBij steeds meer jongeren, met name vrouwen onder de veertig, wordt huidkanker geconstateerd. Huidkanker, net als andere vormen van kanker, kwam in het verleden vooral voor bij ouderen. De extreme groei van kankergevallen in de leeftijdsgroep tot veertig jaar is voor onderzoekers het bewijs dat jonge mensen zich niets aantrekken van de waarschuwingen over de gevaren van zonnen.

Het Amerikaanse onderzoek, dat onlangs is gepubliceerd in the Journal of the American Medical Association, laat zien dat het aantal gevallen van huidkanker is verdriedubbeld sinds de jaren zeventig. Volgens de onderzoekers heeft deze ontwikkeling te maken met de aanhoudende populariteit van zonnen onder met name tienermeisjes, zowel buiten als onder de zonnebank.

Het onderzoek is uitgevoerd in het noorden van de Amerikaanse staat Minnesota. Onderzoekers bekeken dossiers van patiënten die ziek werden in de periode van 1976 tot 2003.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.