Groot onderzoek naar hartspiercellen

Met een subsidie van 11,4 miljoen euro van de Europese Unie begint volgende maand een groot onderzoek naar de ontwikkeling en differentiatie van hartspiercellen.

De resultaten moeten bijdragen aan een verbetering van de behandeling met stamcellen bij patiënten die na een hartinfarct last hebben van hartfunctiestoornissen. Het Academisch Medisch Centrum (AMC), dat het onderzoek gaat coördineren, heeft dat woensdag bekendgemaakt. ,,Door in embryonale harten te kijken naar de ontwikkeling van hartspiercellen willen we meer kennis vergaren over de manier waarop we bij patiënten nieuwe cellen van het juiste type kunnen maken´´, zegt prof.dr. A. Moorman in het AMC Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.