Rekenhulp voor de nieuwe zorgverzekering

Mensen worden beter geholpen bij het in beeld brengen van de inkomenseffecten van de nieuwe zorgverzekering. Dit gebeurt via een rekenhulp op de website www.denieuwezorgverzekering.nl van het ministerie van VWS. Deze rekenhulp is vanaf vandaag toegankelijk op de website. Mensen kunnen hier op invullen wat hun huidige inkomen is en hoe ze nu verzekerd zijn. Via de rekenhulp wordt dan uitgerekend of men er uiteindelijk op vooruit of op achteruit gaat. Factoren die hierbij een rol spelen zijn de hoogte van eventueel te ontvangen zorgtoeslag, verlaging van de AWBZ-premie en verschillende fiscale maatregelen.

Het kabinet stelt via de zorgtoeslag extra geld beschikbaar om de inkomenseffecten van de nieuwe zorgverzekering op te vangen. Minister Hoogervorst heeft al eerder aangegeven dat veel groepen er financieel op vooruit gaan, maar ook dat sommige groepen er op achteruit kunnen gaan. Inkomensgaranties kan het kabinet niet geven.
[Persbericht VWS]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.