Ziekte door overgewicht kan omlaag

De overheid moet zich actief gaan inzetten om mensen meer te laten bewegen zodat het aantal mensen dat ziek wordt als gevolg van overgewicht omlaag gaat. Dat staat in een rapport van RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en TNO dat vandaag is aangeboden aan staatssecretaris Ross van Volksgezondheid.

De kosten die dit met zich meebrengt, zo’n 6 euro per burger per jaar, wegen niet op tegen de gezondheidswinst. Volgens de onderzoekers is ‘inspanning vanuit het ministerie van Volksgezondheid’ noodzakelijk om te voorkomen dat steeds minder mensen voldoende bewegen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) denkt hierbij onder meer aan een grootschalige voorlichtingscampagne. Ook kleinschalige promotie, ‘bijvoorbeeld door een poster bij de trap te hangen’, zou ervoor zorgen dat meer mensen voldoende gaan bewegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.