Voedingswaarden op McDonald’s producten

McDonaldsMcDonald’s gaat volgend jaar op de productverpakking informatie plaatsen over de voedingswaarde het product. Aan de hand van staafdiagrammen kan de consument dan zien hoeveel procent van bijvoorbeeld de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vet er in een hamburger zit.

McDonald’s wil de voedingsinformatie begrijpelijk en laagdrempelig toepassen, zodat het bewustzijn van de consument wordt vergroot. Het betreft een rijtje staafdiagrammen op verpakkingen die informatie geven over de belangrijkste elementen in voeding: calorieën, zout, vetten, koolhydraten en eiwitten. De diagrammen zijn gebaseerd op de daghoeveelheden die de Wereld Gezondheidsorganisatie aanbeveelt. Op onderleggers en internet zal aanvullende informatie te vinden zijn.

In de eerste helft van 2006 zullen de voedingswaarden in Nederland worden geïntroduceerd. Tegen het einde van dat jaar moeten alle 30.000 vestigingen die de keten wereldwijd telt, het systeem hanteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.