Steeds meer mensen met suikerziekte

Steeds meer Nederlanders krijgen suikerziekte. In 2000 waren er nog 475.000 patiënten. Drie jaar later was dat aantal gestegen tot 850.000. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volkgezondheid en Milieu (RIVM) die dinsdag in Amsterdam zijn gepresenteerd door het Diabetesfonds. Van die 850.000 mensen die suikerziekte hebben, weten 250.000 niet dat ze aan de ziekte lijden.

Het Diabetesfonds verwacht dat het aantal suikerziektepatiënten volgend jaar zal zijn opgelopen tot ongeveer een miljoen. De organisatie is maandag een actie begonnen om de kennis over suikerziekte te vergroten. Het fonds probeert Nederlanders zover te krijgen dat ze een simpele test ondergaan waarmee ze de ziekte in een vroeg stadium kunnen opsporen.

Suikerziekte kan onder meer ontstaan door overgewicht. De ziekte kan leiden tot hartproblemen, blindheid en dementie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.