Poli voor reukstoornissen

KNO-arts Dirk Kooper is een poli begonnen voor mensen met reukproblemen. Wie bij Kooper langskomt, krijgt naast een luisterend oor een bloedonderzoek een scan van de neus en een speciale reuktest.

Het reukspreekuur is geen spreekuur met vaste tijden. Door er een naam aan te geven, hoopt Kooper dat mensen met reukproblemen eerder een afspraak maken. Reukproblemen zijn altijd een ondergeschoven kindje in de medische wereld geweest.

Bij de reuktest wordt gekeken hoe sterk een geur moet zijn voordat iemand hem kan ruiken, of iemand geuren kan onderscheiden en of iemand geuren kan benoemen. Iemand kan de geur van een sinaasappel misschien wel ruiken, maar niet vertellen dat het bij die sinaasappel hoort.

2 antwoorden op “Poli voor reukstoornissen”

  1. Man 64 jaar, lengte 1,86 m, gewicht 75 kg, rookt niet, beweegt veel, gebruikt dagelijks theelepel Schindele’s steenmeel (34 soorten mineralen), heeft geen reuk meer.
    Kan naast een volle restaurant-container met ontbindende voedsel- resten staan zonder wat te ruiken.
    Vraag: Is het aannemelijk dat bacterien in de neusholte het reukvermogen hebben aangetast en dat deze met kruiden w.o. Lingzhi kunnen worden bestreden?
    Bij voorbaat dank voor advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.