21 miljoen Amerikanen met diabetes

Volgens het Centers for Disease Control and Prevention hebben 21 miljoen Amerikanen diabetes. Het merendeel heeft type-2 diabetes als gevolg van slecht eten, weinig bewegen en het hebben van overgewicht. Ruim 6 miljoen (7%) is niet op de hoogte van het hebben van diabetes.

Het Centers for Disease Control and Prevention schat daarnaast dat 41 miljoen Amerikanen last hebben van pre-diabetes, wat meer risico oplevert voor het krijgen van diabetes type-2.

Nederland telt 600 duizend diabetespatiënten. Volgens het Diabetesfonds zijn er 250 duizend mensen bij wie de diagnose nog niet is gesteld. Jaarlijks wordt bij zeventigduizend diabetes geconstateerd. Het Diabetesfonds verwacht dat door groei en vergrijzing van de bevolking het aantal personen met diabetes in ons land in de komende twintig jaar met 35 procent zal toenemen. Volgens het fonds zal dat percentage groeien als de stijgende trend in overgewicht zich in de toekomst voortzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.