Pharming ontwikkelt nieuwe medicijnen

Biotechnologiebedrijf Pharming gaat medicijnen ontwikkelen tegen infectieziekten en hart- en vaatziekten. Dat heeft het bedrijf uit Leiden donderdag bekendgemaakt.

Pharming wil de medicijnen maken op basis van het eiwit C1-remmer, dat het zelf heeft ontwikkeld. Het bedrijf vindt het te vroeg om te zeggen wanneer de eerste geneesmiddelen verwacht kunnen worden, aldus een woordvoerder.

De Leidse onderneming staat op het punt op basis van deze C1-remmer een medicijn te lanceren tegen de zeldzame erfelijke aandoening angio oedeem (HAE), die het gevolg is van een tekort van dit eiwit. Pharming heeft tot nu toe nog geen eigen geneesmiddelen op de markt gebracht.

Analisten van het Amsterdams Effektenkantoor zijn positief dat Pharming meer medicijnen gaat ontwikkelen. Volgens hen zal het ontwikkelingstraject van de nieuwe middelen korter zijn doordat het bedrijf DE C1-remmer als basis neemt. Pharming kan zijn voordeel doen met de ervaring die het heeft opgedaan met de ontwikkeling van het medicijn voor HAE-patienten, aldus de analisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.