Soja tegen overgewicht

Twee keer per dag een vloeibare maaltijdvervangers op basis van soja is even effectief als intensieve gedragstherapie en misschien efficiënter dan geneesmiddelen om af te vallen, zo blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van Kentucky (USA).

De studie vergeleek het effect van een vloeibaar sojaproduct met een andere maaltijdvervanger op basis van melk gedurende 12 weken bij twee groepen van 30 te zware en obese mannen en vrouwen. De sojagroep kreeg dagelijks vijf porties van het sojaproduct, in combinatie met fruit en groenten. De melkgroep kreeg 2 porties, aangevuld met groenten en fruit.
In beide groepen werd gewichtsverlies vastgesteld van gemiddeld 8,5%.

[gezondheid.be]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.