Aspirine slikken voor hartoperatie geen probleem

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van aspirine voor een bypassoperatie het herstel van patiënten kan bevorderen en hun kans op overleving kan vergroten.

In het wetenschappelijk tijdschrift Circulation zeggen de Amerikaanse wetenschappers chirurgen gerust te kunnen stellen die vrezen dat patiënten door aspirine bloedingen kunnen krijgen tijdens een hartoperatie.

De wetenschappers bestudeerden 1636 bypassoperaties van 2000 tot en met 2002. Slechts 1,7 procent van de patiënten die aspirine gebruikten in de vijf dagen voor de operatie overleed daarna in het ziekenhuis. Van degenen die geen aspirine slikten, was dat 4,4 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.