Vis eten vermindert ontstekingen

Het eten van vis leidt tot minder ontstekingen in het lichaam. Dit is het resultaat van een studie onder 3000 Griekse mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar. De studie is gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology. Uit het onderzoek bleek dat bij personen die ongeveer 300 gram vis per week aten, het ontstekingsniveau ongeveer 33% lager lag. Dit in vergelijking met personen die geen vis aten. Ook personen die ongeveer 150 gram vis aten toonden al een lager ontstekingsniveau. Volgens de onderzoekers was de soort vis die werd gegeten niet van invloed op de onderzoeksresultaten.
[culinair.net]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.