Slechte adem bestrijden met geurvretende bacteriën

Onderzoekers aan het King’s College London Research zijn erin geslaagd om bacteriën te isoleren die een slechte adem kunnen bestrijden. Dit schrijft de BBC op haar website. Het onderzoeksinstituut zou wellicht kunnen helpen bij het ontwikkelen van een natuurlijke wijze om een onwelriekende adem te bestrijden en andere luchtjes als stinkvoeten.

De componenten die een vieze adem veroorzaken, ontstaan door zwavelhoudende aminozuren in de mond. De wetenschappers hebben nu op de tong, in de tandplak en op de randen van het tandvlees een bacterie aangetroffen die deze componenten verorberen. Tot nu toe was niet bekend dat deze bacterie deel uitmaakte van het leven in de mond.

De onderzoekers vermoeden dat mensen die veel last hebben van een slechte adem, minder van deze geurvretende bacteriën in de mond hebben. Het onderzoeksteam had al eerder aangetoond dat ook voeten, waar zwavelproducten voor geurig onheil kunnen zorgen, deze bacteriën dragen.
Misschien is het in de toekomst mogelijk om tandpasta en mondwater zo aan te passen dat ze de activiteit van deze bacteriën te verhogen, aldus hoofdonderzoekster dr Ann Wood. De hoeveelheid bacteriën in de mond wordt nu bepaald door een reeks factoren als tandvlees, leverziekte, roken en diëten.

[zibb.nl / gezondheisdzorg]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.