Overdag vasten en ’s avonds feesten

Overdag niet eten en pas ’s avonds een flinke maaltijd tot je nemen is goed voor de lijn. Dat beweren althans wetenschappers van het National Institute on Ageing in het Amerikaanse Baltimore. Hun opmerkelijke conclusies druisen rigoureus in tegen het welbekende doktersadvies: sla nooit het ontbijt over en neem op regelmatige tijden een goede maaltijd tot je.

Volgens de Amerikaanse onderzoekers is een flinke braspartij vlak voor het slapen gaan juist erg gezond. Dit zou niet alleen leiden tot gewichtsverlies, maar ook de bloeddruk verlagen en bescherming bieden tegen hartaanvallen en hart- en vaatziekten.

Hun zogenoemde ‘blowout dieet’ is erg simpel: overdag helemaal geen voedsel tot je nemen, en tegen het einde van de dag alsnog je buik vol eten doormiddel van een zeer stevige maaltijd. Blow-out is de Engelse term voor uitbarsting, maar ook voor vreetpartij, en is in dit verband dus zeer toepasselijk.

Lees verder op Planet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.