Echinacea heeft geen effect bij verkoudheid

Het populaire middel Echinacea, wat veel gebruikt wordt als middel tegen verkoudheid, heeft bijna geen effect. Uit een onderzoek onder 399 vrijwilligers van de University of Virginia School of Medicine blijft dat het middel niet meer effect heeft dan een placebo..

De uitslag van het onderzoek zal waarschijnlijk weinig invloed hebben op de verkoop van echinacea. Wallace Sampson, uitgever van Review of Alternative Medicine: “Onderzoeken die de effectiviteit van alternatieve middelen onderuit halen, leiden er zelden toe dat mensen ze minder gaan gebruiken.”

[zibb.nl / gezondheidszorg]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.