Sapfesje kan niet tippen aan aardbei en wortel

Nederlanders eten te weinig groen,en en fruit. Vooral twintigers komen bij lange na niet aan de dagelijkse dosis die het Voedingscentrum aanraadt: twee ons groente en twee stuks fruit. Zou iedereen in Nederland zich aan die hoeveelheid houden, dan kunnen per jaar ruim achtduizend sterfgevallen van harten vaatziekten en twaalfduizend gevallen van kanker worden voorkomen, aldus het Voedingscentrum.

Stop het gezonde spul in een flesje en klaar ben je – dachten ze bij Hero. Gezond e makkelijk. Begin vorig jaar bracht Hero Fruit2Day op de markt: geconcentreerd fruitsap in een klein, innovatief vormgegeven flesje. De dagelijkse fruitbehoefte is er in fijngestampt tot sap en deels versneden tot harde stukjes. Resultaat: in nog geen jaar een omzet van 8 miljoen euro, met stip.

Wie volgde twee maanden geleden: in een nog kleiner flesje stopt Unilever-dochter Knorr niet alleen een groot deel van de dagelijkse fruitbehoefte, maar ook nog eens flink wat fijngemalen groenten. Het product presteert ‘boven verwachting’. Vorige week kwam daar Sappa! van Zonnatura nog bij. In een halve liter sap zit ‘genoeg fruit en groenten voor 1 dag’.

Lees verder op agf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.