Gezond eten op school belonen met iPod

In Glasgow heeft de gemeenteraad een bijzonder initiatief ontwikkeld. Om ervoor te zorgen dat schoolkinderen gezond(er) gaan eten kunnen kinderen met gezonde schoolmaaltijden punten verdienen – en die weer inwisselen voor leuke gadgets.

Het initiatief heet Fuel Zone en is inmiddels ingevoerd voor de 30.000 kinderen op de middelbare school. Door te betalen met een chipkaart wordt er, afhankelijk van wát er gegeten wordt, punten bijgeschreven. Rauwkost levert 15 punten op en een Vital Mix (soep, een pittabroodje met gezonde vulling, yoghurt en vruchtensap) is goed voor 40 punten. Frites en snacks leveren natuurlijk geen punten op.

De verzamelde punten kunnen worden omgezet in leuke gadgets. 1500 punten leveren een tegoedbon voor Amazon op (ter waarde van 10 Engelse ponden), maar de kinderen kunnen ook sparen voor een Xbox (3000 punten) of zelfs een iPod (4000 punten).
[ComputerIdee]

Eén antwoord op “Gezond eten op school belonen met iPod”

  1. Hier in Nederland bestaat de Tina Taler gezinsvaluta, die (over)consumptie op een speelse manier reguleert en bijdragen thuis beloont. Er bestaan TV-muntjes, Computermuntjes, wensmuntjes en snoepmuntjes. Kinderen vinden het superleuk en ook voor ouders is dit een vriendelijke en hamonieuze manier van opvoeden.
    Te koop zijn de trendy muntjes bij http://www.Tina-Taler.com en bij http://www.bebointernational.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.