Kenniscentrum voor ouders van te vroeggeboren kinderen

Het aantal te vroeggeboren kinderen dat overlijdt is de laatste twintig jaar met meer dan de helft afgenomen. Het aantal baby’s dat voortijdig op de wereld komt, is daarentegen toegenomen. Dit komt onder andere door de hoge leeftijd waarop vrouwen nog kinderen krijgen en door vruchtbaarheidsbehandelingen. Ouders van te vroeggeboren kinderen zitten vaak met veel vragen. Om hen te ondersteunen in de problemen die ze tegenkomen, is er een nieuwe website: Kenniscentrum Prematuren.

Een kind is te vroeg geboren als het na 37 weken of minder geboren wordt. Vooral de piepjonge baby’tjes van 32 weken of minder hebben intensieve zorg nodig, alhoewel de levensverwachting door de vooruitgang in de technologie, omhoog is gegaan. Uit onderzoek is gebleken dat te vroeggeborenen vaak een ontwikkelingsachterstand hebben op latere leeftijd. Ook hier geeft de nieuwe site informatie over.

[Nieuw kenniscentrum voor ouders van te vroeggeboren kinderen]

Eén antwoord op “Kenniscentrum voor ouders van te vroeggeboren kinderen”

  1. Ik ben moeder van een te vroeg geboren kind. Ze is met 32 weeken en 5 dagen geboren. Het gaat hartstikke goed met haar alleen het kauwen gaat nog niet zo goed.

    Moeder van Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.